با دنبال کردن مراحل موجود در این صفحه می توانید شانس بارداری و داشتن یک بارداری سالم را بهبود ببخشید.
- یک مکمل اسید فولیک مصرف کنید
توصیه می شود همه زنانی که می خواهند باردار شوند ، باید مکمل روزانه اسید فولیک مصرف کنند. شما باید قبل از بارداری هر روز یک مکمل 400 میکروگرم اسید فولیک مصرف کنید و پس از آن تا 12 هفته بارداری آن را ادامه دهید.
اسید فولیک خطر ابتلا به نقص لوله عصبی کودک مانند اسپینا بیفیدا را کاهش می دهد. نقص لوله عصبی وقتی است که نخاع فتوس (بخشی از سیستم عصبی بدن) به طور عادی شکل نگیرد.به بعضی از خانمها توصیه می شود که هر روز مکمل دوز بیشتری به میزان 5 میلی گرم مصرف کنند.
در چه صورت نیاز به مصرف مکمل 5 میلی گرمی اسید فولیک دارید؟
- شما یا پدر بیولوژیکی کودک نقص لوله عصبی دارید
- شما قبلا تجربه به دنیا آوردن یک کودک با نقص لوله عصبی داشته اید
- شما یا پدر بیولوژیکی کودک سابقه خانوادگی از نقص لوله عصبی را دارید
- شما دیابت دارید
- شما داروی ضد صرع مصرف می کنید
بنابراین ، اگر فکر می کنید به 5 میلی گرم اسید فولیک نیاز دارید با یک پزشک عمومی صحبت کنید ، زیرا می توانند دوز بالاتری را برایتان تجویز کنند.می توانید قرص اسید فولیک را از داروخانه ها تهیه کنید ، یا در مورد دریافت نسخه با پزشک عمومی صحبت کنید. اگر به طور غیر منتظره ای باردار شدید نگران نباشید و در همان زمان مکمل اسید فولیک مصرف کنید. به محض فهمیدن آن را شروع کنید ، تا زمانی که 12 هفته اول بارداری را پشت سر بگذارید.
- سیگار کشیدن را فراموش کنید
استعمال دخانیات در دوران بارداری با انواع مشکلات سلامتی مرتبط است ، از جمله:
تولد زودرس
وزن کم هنگام تولد
سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SIDS) ، همچنین به عنوان مرگ تختخواب شناخته می شود
سقط جنین
مشکلات تنفس یا خس خس سینه در 6 ماه اول زندگی
دود سیگار افراد دیگر می تواند به کودک شما آسیب برساند ، بنابراین از شریک زندگی ، دوستان و خانواده خود بخواهید که در نزدیکی شما سیگار نکشند.
- مصرف الکل را قطع کنید
اگر باردار هستید یا سعی می کنید باردار شوید ، الکل ننوشید. متخصصان پزشکی توصیه می كنند كه مطمئن ترین روش این است كه به هیچ وجه الكل مصرف نشود. نوشیدن الکل در دوران بارداری می تواند منجر به صدمات طولانی مدت به کودک شما شود و هرچه بیشتر بنوشید ، این خطر بیشتر است.
- وزن خود را متعادل نگه دارید
اگر اضافه وزن دارید ، ممکن است در دوران بارداری دچار مشکل شوید و برای درمان نا باروری نیز کمتر می توانید امیدوار باشید. اضافه وزن (داشتن BMI بالای 25) یا چاقی (داشتن BMI بالای 30) نیز خطر برخی مشکلات بارداری مانند فشار خون بالا ، لخته شدن خون ، سقط جنین و دیابت حاملگی را افزایش می دهد. قبل از بارداری می توانید از ماشین حساب وزن سالم BMI استفاده کنید تا BMI خود را بدانید. در دوران بارداری داشتن یک رژیم غذایی سالم و انجام ورزش های متوسط توصیه می شود و مهم است که وزن زیادی اضافه نکنید.شما می توانید با داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم ، وزن خود را حفظ کنید.
- بدانید که چه دارویی را می توانید مصرف کنید
بسیاری از داروها در هنگام بارداری یا برنامه ریزی برای بارداری ، مناسب نیستند.
اگر داروی تجویز شده مصرف می کنید و قصد بارداری دارید ، با پزشک مشورت کنید.
بدون مکالمه با پزشک ، مصرف دارو را متوقف نکنید.
در مورد داروها در دوران بارداری اطلاعات کسب کنید
واکسن های ضد سرفه و آنفلوآنزا را دریافت کنید
برخی از عفونت ها مانند سرخچه (سرخک آلمانی) در صورت گرفتن آنها در دوران بارداری می تواند به کودک شما آسیب برساند.
درباره عفونت های دیگری که می تواند به کودک شما آسیب برساند در دوران بارداری اطلاعاتی کسب کنید و ببینید چه کاری می توانید انجام دهید تا خطر ابتلا به آنها را کاهش دهید ، از جمله سیتومگالوویروس (CMV) ، پارووویروس (سندرم گونه سیلی) و توکسوپلاسموز.
اگر بیماری مزمنی دارید با پزشک مشورت کنید
اگر شما یک بیماری مزمن مانند صرع یا دیابت داشته باشید ، می تواند بر تصمیماتی که در مورد بارداری خود می گیرید تأثیر بگذارد .در حالی که معمولاً هیچ دلیلی وجود ندارد که شما نباید یک بارداری امن و یک کودک سالم داشته باشید اما برخی از شرایط بهداشتی به مدیریت دقیق نیاز دارند تا خطرات شما و کودک شما به حداقل برسد.
قبل از بارداری ، در مورد بارداری با متخصص خود یا پزشک عمومی صحبت کنید.
اگر داروی خاصی مصرف می کنید ، مصرف آن را بدون صحبت با پزشک متوقف نکنید.
اگر شما یا شریک زندگی تان نگران هستید که ممکن است حامل یک مورد از اختلالات زیر باشید ( شاید به دلیل این که شخصی در خانواده شما این اختلال را دارد) ایده خوبی است قبل از شروع بارداری آزمایش دهید.
- آسم
- دیابت
- صرع
- بیماری قلبی یا نقص مادرزادی قلب
- فشار خون بالا و حاملگی خارج از رحم
- مشکلات سلامت روان
- اضافه وزن
- آزمایش سلول سل و تالاسمی
- بیماری سلول سیکل (SCD) و تالاسمی اختلالات خونی ارثی است.
- اطلاعات بیشتر در مورد داشتن یک بارداری سالم
مراقبتهای قبل از تولد، ویتامین ها و مکمل هایی که در دوران بارداری باید و نباید مصرف کنید (مانند مصرف اسید فولیک و جلوگیری از ویتامین A) را بخوانید و بدانید.