Search
Close this search box.

 

 

 

 

معرفی غذاهای جامد به کودک، که گاهی به آنها تغذیه مکمل یا از شیر گرفتن گفته می شود ، باید از زمانی شروع شود که کودک شما در حدود 6 ماهگی باشد. نکته اصلی این است که بدانید آنها هنوز هم بیشتر انرژی و مواد مغذی خود را از شیر مادر یا شیر خشک خود دریافت می کنند. تهیه غذاهای متنوع برای کودک ، در کنار شیر مادر ، از حدود 6 ماهگی ، به آموزش فرزند شما برای داشتن یک زندگی سالم از لحاظ  تغذیه کمک می کند. به تدریج ، شما قادر خواهید بود مقدار و نوع غذایی را که کودک شما می خورد ، افزایش دهید تا زمانی که بتواند همان غذای سایر خانواده  را بخورد.

چرا باید حدود 6 ماه صبر کرد؟

شیر مادر یا شیر خشک تا حدود 6 ماهگی (به استثنای ویتامین D ) انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودک شما را تأمین می کند. اگر در حال شیردهی هستید ، لازم است بدانید که تغذیه “فقط” با شیر مادر تا حدود 6 ماهگی به محافظت از کودک در برابر بیماری ها و عفونت ها کمک می کند. این انتظار تا حدود 6 ماهگی به کودک شما فرصت رشد می دهد تا بتواند کاملاً با غذاهای جامد کنار بیاید. این موضوع شامل غذاهای جامدی است مثل پوره ها ، غلات و برنج که به شیر کودک اضافه می شود.

علاوه بر آن کودک شما بعد از شش ماهگی قادر به جویدن خواهد بود. کودک شما در حرکت دادن غذا در اطراف دهان ، جویدن و بلع آن بهتر خواهد شد . این ممکن است به معنای آن باشد که آنها می توانند با سرعت بیشتری به طیف وسیعی از سلیقه ها و بافت ها (مانند غذاهای پوره ، تند و انگشتی) برسند و ممکن است به هیچ وجه به مواد غذایی میکس شده احتیاج نداشته باشند.

اگر کودک شما به طور نارس به دنیا آمده است ، از پزشک معالج خود بخواهید که در مورد اینکه چه زمانی برایش شروع به معرفی غذاهای جامد کنید به شما توضیح دهد.

علائمی که نشان می دهد کودک شما برای خوردن غذاهای جامد آمادگی دارد

3 نشانه واضح وجود دارد ، که وقتی از حدود 6 ماهگی در کنار هم قرار می گیرند ، نشان می دهد کودک شما برای اولین غذاهای جامد خود در کنار شیر مادر آماده است.

آنها قادر به:

رفتارهای زیر توسط والدین ممکن است به عنوان نشانه عدم آمادگی کودکشان برای غذاهای جامد اشتباه گرفته شود:

اینها همه رفتارهای عادی برای نوزادان است و لزوماً نشانه ای از گرسنگی یا آمادگی برای شروع غذای جامد نیست. شروع غذاهای جامد باعث نمی شود کودک شما بیشتر در طی شب بخوابد.

 

 

نحوه شروع غذاهای جامد

در ابتدا کودک شما به دلیل تغذیه از شیر به مقدار کمی غذا احتیاج دارد. نگران نباشید که چقدر می خورند. مهمترین چیز این است که آنها را به انواع و بافت های جدید عادت دهید و یاد بگیرند چگونه غذاهای جامد را در اطراف دهان خود حرکت دهند و قورت بدهند. آنها هنوز هم بیشتر انرژی و مواد مغذی خود را از شیر مادر دریافت می کنند. شکر یا نمک را به غذای کودک یا  پخت و پز خود اضافه نکنید. نوزادان نباید غذاهای شور بخورند زیرا این برای کلیه آنها خوب نیست و قند می تواند باعث پوسیدگی دندان شود.

نکاتی برای برای یک شروع خوب با غذاهای جامد :

غذا خوردن یک مهارت کاملاً جدید است. برخی از نوزادان یاد می گیرند سریعتر از سایرین غذاها و بافتهای جدید را بپذیرند. تلاش کنید و  کودک خود تشویق و تمجید کنید.به خصوص در ابتدا وقت کافی بگذارید. با سرعت کودک خود پیش بروید و بگذارید وقتی گرسنه یا سیر است به شما نشان دهد. وقتی کودک شما علائم کافی را نشان می دهد متوقف شوید. آنها می توانند سیری را با به طور محکم دهان خود را بستن یا سرشان را برگرداندن نشان دهند. اگر از یک قاشق استفاده می کنید ، صبر کنید تا کودک شما خودش دهان خود را باز کند. کودک خود را مجبور به خوردن نکنید. اگر این بار علاقه نشان نداد ، برای دفعه بعد صبور باشید. غذاهای متنوعی را ارائه دهید ، حتی غذاهایی که به نظر نمی رسد آنها را دوست داشته باشد. این کار ممکن است 10 بار یا بیشتر طول بکشد تا کودک شما به غذاهای جدید ، طعم دهنده ها و بافت های جدید عادت کند. روزهایی خواهد بود که آنها بیشتر غذا می خورند ، زمان هایی کمتر غذا می خورند ، و سپس روزهایی می رسد که همه چیز را رد می کنند. نگران نباشید ، این کاملاً طبیعی است.

بگذارید کودک شما از لمس و نگه داشتن غذا لذت ببرد. به کودک خود اجازه دهید به محض اینکه علاقه نشان داد ، با استفاده از انگشتان دستش خود را تغذیه کند. اگر از یک قاشق استفاده می کنید ، ممکن است کودک شما دوست داشته باشد یک قاشق دیگر در دستش نگه دارد تا خودش هم غذا در دهانش بگذارد .

 

 

در طول وعده های غذایی حواس پرتی را به حداقل برسانید و از نشستن کودک در مقابل تلویزیون ، تلفن یا رایانه خودداری کنید. به آنها نشان دهید که چگونه غذا می خورید. نوزادان رفتار والدین و فرزندان دیگر را کپی می کنند. تا آنجا که ممکن است برای وعده های غذایی خانوادگی کنار هم بنشینید.

بعد از شروع به معرفی غذاهای جامد از حدود 6 ماهگی ، سعی کنید کودک خود را از غذاهای پوره شده یا میکس شده به غذاهای توده ای یا انگشتی منتقل کنید و آنها را مدیریت کنید. این کار به آنها کمک می کند تا چگونه جویدن را یاد بگیرند و حرکت مواد غذایی جامد را در اطراف دهان خود کنترل کنند.

بعضی از نوزادان دوست دارند که با غذاهای پوره ، تند و یا انگشتی شروع کنند. سایر بچه ها برای عادت به بافت های جدید کمی زمان طولانی تری نیاز دارند ، بنابراین ممکن است ابتدا غذاهای میکس شده را روی یک قاشق ترجیح دهند. فقط کافی است که به آنها بافتهای ناصافی را پیشنهاد دهید و در نهایت به آن عادت خواهند کرد.

 

 

ایمنی و بهداشت

هنگام معرفی کودک خود به غذاهای جامد ، لازم است که مراقبت بیشتری کنید تا کودک در معرض خطر قرار نگیرد.

توصیه های کلیدی در مورد ایمنی و بهداشت مواد غذایی:

ممکن است اوایل خوردن غذاهای جامدحالت خفگی به کودک شما دست بدهد. این امر به این دلیل است که آنها در مرحله یادگیری هستند که چگونه با غذاهای جامد کنار بیایند و بتوانند مقدار غذایی را که برای یک بار جویدن و بلعیدن لازم دارند را تنظیم کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید